tala fou

https://www.plutodog.com/2500-puffs-disposable-vape-prefilled-pod-device-pluto-moci-product/

Tala Fou mai le Bluehole New Consumer, Tagata su'esu'e mai le MGH ma se polofesa litaea Jama mai le UCSF na fa'asalalau fa'atasi se lipoti o au'ili'ili-ua iloa ai o le fa'atupuina o vaisu o tupulaga Amerika i le si'osi'omaga ua fa'atuputeleina ma leaga.

I le au'ili'iliga o fa'amaumauga o le su'esu'ega a le autalavou a le atunu'u faaletausaga o tapaa (se su'esu'ega a le atunu'u mo tamaiti a'oga tulagalua i vasega 6-12), na maua ai e le au su'esu'e o le fa'ateleina o sikaleti eletise i tupulaga talavou na maualuga i le 2019, ona fa'aitiitia ai lea.Ae ui i lea, o le matua o le faʻaaogaina o sikaleti eletise na faʻaitiitia mai le 2014 i le 2021, ma o le malosi o le faʻaaogaina ma le faʻatupuina o vaisu na faʻateleina ina ua maeʻa le faʻaofiina o oloa nicotine protonated. Protonated nicotine e gaosia e ala i le faʻaopopoina o le acid i le vai o le asu eletise, lea e faigofie ai le nicotine. manava.Talu ai ona o Juul na paionia le nicotine protonated, ua faʻaaogaina lautele e isi kamupani sikaleti eletise.sikaletima le tapaa e leai se ulaula e lei suia tele.E oʻo atu i le 2017, e-sikareti o le a avea ma oloa sili ona taatele muamua tapaa.

O le vaisu o le nicotine o le sikaleti eletise, fuaina i le avanoa e faʻaaogaina ai i totonu ole 5 minute pe a uma ona ala i luga, o se faʻaaliga o vaisu, lea e faʻateleina i le taimi. E oʻo atu i le 2019, o le a faʻaaogaina e le tele o tagata faʻaoga e-sikareti a latou oloa tapaa muamua i totonu ole 5 minute pe a uma ona fafagu, e sili atu nai lo sikaleti ma isi oloa uma e tuʻufaʻatasia. E oʻo atu i le 2017, o le pasene o naʻo tagata faʻaoga e-sikareti o loʻo faʻaogaina le sikaleti eletise i totonu o le 5 minute talu ona ala mai o le a tusa ma le 1%, ae o le a faʻateleina i lea tausaga ma lea tausaga.E oʻo atu i le 2021, 10.3% o tupulaga talavou o le a faʻaaogaina a latou sikaleti eletise muamua i totonu o le 5 minute talu ona feala i luga. 

O le faʻaaogaina o sikaleti eletise na faʻateleina foi mai le 3-5 aso i le masina i le 2014-2018 i le 6-9 aso i le masina i le 2019-2020 ma le 10-19 aso i le masina i le 2021. e 2.55 miliona tagata talavou e faʻaaogaina sikaleti eletise, ma 27.6% o tupulaga talavou e faʻaaogaina sikaleti eletise i aso uma.O fuainumera faʻatusatusa na lipotia i lenei pepa mo le 2021 e 2.1 miliona ma 24.7%.

"O le faʻateleina o le faʻaaogaina o sikaleti faʻaonaponei faʻaonaponei ua faʻamaonia ai manaʻoga falemaʻi o tupulaga talavou e foia ai le faʻafitauli o vaisu i nei maualuga fou.oloa nicotinei le tele o fesoʻotaʻiga falemaʻi", o le tala lea a Jonathan P. Winickoff, tusitala Sinia, fomaʻi o vailaʻau, matai o le soifua maloloina lautele, MGH pediatrician ma le polofesa o tamaiti i le Harvard Medical School.“E le gata i lea, e tatau ona faʻatinoina tulafono faʻatonutonu, e aofia ai le faʻasaina atoatoa o le faʻatau atu o oloa tapaa faʻafefeteina i le setete ma le lotoifale.Mo se faʻataʻitaʻiga, na palota Kalefonia e lagolagoina le Proposition 31 ia Novema”, o le faʻaopoopo mai lea a Polofesa ma Fomai Stanton A.Glantz ua litaea.


Taimi meli: Nov-09-2022